Steden & dorpen in de buurt van Veere

Ga eropuit in een van de nabijgelegen plaatsjes

Middelburg

Haflingerhof De Heksenketel is ook de ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan dorpen en steden. Zoals de gezellige winkelstad Middelburg met zijn oude centrum en gezellige markt op donderdag. Middelburg is dé monumenten stad van Zeeland met meer dan 1.200 monunten. Pak een terrasje op de markt waar ook het oude stadhuis gevestigd is. Bezoek het Zeeuws Museum wat gevestigd is in de historische Abdij of beklim de Lange Jan en geniet van het uitzicht.

Vlissingen

Of Vlissingen waar je de schepen vanaf de boulevard bijna kan aanraken, genietend vanaf een van de vele terrassen. Bezoek met uw kinderen attractiepark Het Arsenaal, hét piratenpark van Zeeland.

Veere

Het dichtbij gelegen middeleeuwse stadje Veere is ook zeker een bezoek waard, met een knusse jachthaven, veel terrasjes en een historische omgeving gelegen aan het Veerse meer.

Op het gebied van cultuur en erfgoed er is het een en ander te zien in Veere. Denk hierbij aan onder andere de Campveerse toren, de Schotse huizen en het stadhuis. Ook de imposante kerk gelegen aan de zuid-oost kant van Veere is een bezoekje waard.

Kijk hier voor meer informatie over Veere.

Vrouwenpolder

Aan de andere kant ligt het dijkdorp Vrouwenpolder, gelegen aan dé krachtigste waterkering ter wereld: de Oosterscheldekering. Aan deze mooie badplaatst grenst aan de ene kant het Veerse meer en aan de andere een van de breedste noordzeestranden van Zeeland.

Kijk hier voor meer informatie over Vrouwenpolder.

Domburg

De bruisende badplaats Domburg is ook een goede optie, waar kunstenaars zoals Piet Mondriaan vertoefde aan het begin van de vorige eeuw. Kunst leeft nog steeds in Domburg, bezoek een van vele de galeries en kunstwinkeltjes.