Twee merries om te worden gedekt

Twee van onze merries naar Beieren (DE) en Tirol (AT) om te worden gedekt

Op dinsdag 17 mei jl. hebben we onze merries “Katinka van De Heksenketel” en ‘Sterre van de Heksenketel” naar Beieren en naar Tirol gebracht om te worden gedekt door een paar mooie jongens. Sterre door de hengst “Winzertraum” en Katinka door de hengst “Liz. Stainz”.

Winzertraum staat op de Brainpoldhof in Bad Feilnbach (DE) van de familie Karosser. Een modern bedrijf met schitterende stallen en een imposante rijhal, ook vanwege de enorme houten spanten die de dakconstructie dragen. Qua aanzien toch wel heel wat anders dan de stalen spanten die in Nederland gebruikelijk zijn. We hebben er Sterre met een gerust hart en in een mooie ruime box achtergelaten.

Katinka hebben we achtergelaten op de Fohlenhof in Ebbs (AT) van het Haflinger Pferdezuchtverband Tirol. Voor haar bekend terrein. Eerder werd ze er gedekt door Liz. Amadeus (uit welke dekking de hengst Amethist van De Heksenketel is voortgekomen die in 2000 bij de vijfjaarlijkse “Weltausstellung” in Ebbs een 1A premie behaalde en die inmiddels in Oostenrijk geldt als een “Stempelhengst” gezien de grote invloed die hij heeft gehad op de Haflingerfokkerij in Niederösterreich) en 2 maal door Liz. Abendstern. Op die hengst hadden we ook deze keer onze zinnen gezet - Katinka had er niets over te beslissen - maar ter plekke hebben we toch gekozen voor de jongere en ons erg aansprekende hengst Liz. Stainz.

Hopelijk verloopt e.e.a. zo succesvol, dat er in mei/juni van het volgend jaar zowel van Sterre als van Katinka fraaie veulens door de wei dartelen.